Restaurantul tău are o bucătărie mică? 4 sfaturi pentru a folosi spațiul eficient
Într-o lume ideală, fiecare bucătar ar avea tot spațiul de care are nevoie în bucătărie. Din păcate, majoritatea proprietarilor de afaceri mici trebuie să ia în considerare costurile de chirie, disponibilitatea spațiului în orașele mai mari și întreținerea, atunci când își construiesc spațiile de bucătărie. Ca să nu mai vorbim de cei care nici măcar nu au opțiunea de a construi un spațiu mai mare, cum ar fi camioanele de tip food-truck, sau standurile cu mâncare,
Lucrul într-un spațiu îngust este o provocare, dar cu siguranță nu este imposibil. Uite 4 sfaturi care te vor ajuta să economisești spațiu și să eficientizezi bucătăria restaurantului tău.
1.Scurtează meniul
O bucătărie mică necesită un meniu mic. Când ai un spațiu de depozitare limitat pentru ingrediente, va trebui să plătești mai mult pentru alimente , fiindcă opțiunea de a cumpăra articole la vrac nu există. Astfel, dacă meniul restaurantului tău conține multe ingrediente, costurile pentru alimente va crește. Creează un meniu inteligent, care să îți permită să combini aceleași ingrediente în mai multe feluri de mâncare, doar așa vei putea economisi spațiul de depozitare, dar și costul per-total pe alimente.
Uite alte câteva beneficii ale unui meniu mic:
- un meniu mic va ajuta la o mai bună definire de concept a restaurantului tău
- simplifică procesul de instruire pentru personal
- ajută la eficientizarea procesului de luare a unei decizii, pentru clienți
- simplifică procesul de comandare online
2.Regândește spațiul de depozitare
Depozitarea poate să fie o adevărată problemă pentru bucătăriile mici. O soluție este să combini spațiul de lucru cu cel de depozitare. Pe piață există multe astfel de soluții. Poți să cumperi diferite containere pentru alimente, pe care să le așezi sub masă. Poți să amplasezi rafturi suspendate de tavan, sau de pereți, astfel încât să te folosești în totalitate de metrii pătrați ai bucătăriei tale.
Singurul lucru pe care trebuie să-l ți minte, atunci când aplici această soluție, este să facilitezi deplasarea și procesul de lucru pentru personalul tău, nu să îi încurci.
3.Optimizează mărimea echipamentului tău
Când ai o bucătărie mică, și ustensilele de bucătărie trebuie să fie mai mici. Odată ce ai regândit meniul, scurtându-l, este timpul să te gândești și la echipamentul de bucătărie pe care îl vei folosi cel mai des, iar pe acela îl poți păstra într-o versiune mai mare.
Aici găsești o selecție de accesorii, gândite pentru bucătăriile mici.
4.Stai organizat
Modul de organizare din bucătăria ta va ajuta la reducerea timpului de preparare, deoarece personalul tău nu va mai trebui să caute după ingrediente. Iar fiindcă nu ai un loc mare, organizarea poate să ajute și la îmbunătățirea mobilității. Odată ce fiecare lucru are un loc specific al său, fluxul de lucru se îmbunătățește. Poți să consideri cumpărarea de containere, de tip borcan, cu etichete, ca ingredientul să fie mai ușor de înlocuit, atunci când se termină. Sau poți să cumperi suporturi care să ajute la reducerea și organizarea spațiului .
BONUS: Folosește Menoo, pentru a eficientiza, la maximum, workflow-ul personalului tău
Chelnerii primesc comenzile și numărul mesei prin notificare, atunci când un client comandă, iar bucătarii primesc comanda direct din aplicație.
Avantajele sistemului nostru duc la un randament sporit al angajaților, dar și la ușurarea și eficientizarea muncii acestora.
Restaurantul tău primește prima lună gratuită, la Menoo, mai apoi poți continua cu Menoo Premium, la doar 29.99€/ lună. Devino partener Menoo, chiar azi.